Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Lähde mukaan toimintaan - Maan ystävien syysväentapaaminen 8.-10.11.2019

Tapahtumat· 8.11. - 10.11.·

Onko tässä suomalaisen metsän arkkityyppi?

Tule mukaan Maan ystävien syysväentapaamiseen! 

Syysväentapaaminen kokoontuu tänä syksynä Östersundomissa, itäisessä Helsingissä (ent. Sipoo), 8.-10.11.2019. 

Väentapaaminen on avoin kaikille Maan ystävien toiminnassa mukana oleville sekä siitä kiinnostuneille. Jäsenille tapahtuma on maksuton, muilta perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenille korvaamme tarvittaessa julkisilla kulkuvälineillä syntyneet matkakulut. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtumassa tarjotaan lounaat ja päivälliset sekä aamu-, ilta- ja välipalat. Kaikki ruoka on vegaanista. Paikalla voi halutessaan majoittua. Sisätiloissa on sänkyjä ja patjoja, mutta ota oma makuupussi tai petivaatteet mukaan. Tiloista löytyy myös sauna ja suihkut. Väentapaaminen on turvallinen tila kaikille eikä siihen kuulu minkäänlainen syrjintä ikään, sukupuoleen, uskontoon, kulttuuriseen taustaan tai muuhun liittyen.

Paikalle voit saapua joko koko tapahtuman ajaksi tai vain osaksi aikaa.

Tälle tapahtumasivulle päivitetään tapahtuman ajankohtaiset tiedot.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/2418344424929233/

Ohjelma 

Ohjelmatiedot päivittyvät vielä lähempänä tapahtumaa. Paikalle voi alkaa saapua perjantaina klo 16 jälkeen.

Perjantai 8.11.

klo 17-20.30 Maan ystävien hallituksen kokous (avoin jäsenille)

klo 18- "Kansalaistottelemattomuus ympäristökriisin aikakaudella" -keskustelu Elokapinan aktiivien Tuulia Reposen ja Ville Saarisen kanssa. Lisäksi Göteborgin Folk mot Fossilgas-aktiossa mukana olleet aktiivit kertovat kokemuksistaan

Lauantai 9.11.

klo 8.30-9.30 Aamupala

klo 9.30-11 Tutustumiskierros, tietoiskut ja terveiset käynnissä olevasta toiminnasta

klo 11-11.15 Tauko

11.15-11.45 Keskustelu Maan ystävien arvoista, unelmasta ja tehtävästä , jotka esitetään uudelleen hyväksyttäväksi vuosikokouksessa

11.45-12.45 Työpaja: Kun MY on käynyt paljon keskustelua ja tehnyt periaatelinjauksiakin sekä viime vuosien piirikeskusteluissa, aktiivitapaamisissa että elokuun hallituksen kokouksessa, että MY on yhä enemmän tukemassa ruohonjuuritason liikehdintää ja suoran toiminnan aktioita, miten etenemme eli mitkä seuraavat askeleet?  Mitä tämä merkitsee esim. MY:n asemoitumisen ja/tai toiminnan suunnittelun kannalta?

klo 12.45-13.45 Lounas

klo 13.45- Iltapäivä koostuu erilaisista toiminnan suunnitteluun ja ideointiin painottuvista työpajoista.

Esimerkiksi uusi kampanja, Auta pelastamaan Amazonin sademetsä, esittää lyhyen tietoiskun kampanjan sisällöstä ja tavoitteista, joita seuraa kampanjan koordinoinnin työpaja. Kesän väentapaamisessa eri paikallis- ja toimintaryhmät kertoivat toiminnastaan ja tulevaa toimintaa pohdittiin yhdessä. Aiheina olivat tuolloin mm. kaivostoiminta sekä Hiilivapaa Suomi-kampanjan tulevaisuus. 

klo 18.30 päivällinen

klo 20 sauna

Sunnuntai 10.11.

klo 11-16 Maan ystävien sääntömääräinen vuosikokous

Syysvuosikokouksessa käsitellään ja hyväksytään vuoden 2020 toimintasuunnitelma, talousarvio, jäsenmaksujen perusteet ja suuruus sekä perusyhdityksille palautettavan jäsenmaksuosuuden suuruus ja maksuajankohta sekä tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta.

Syyskokouksessa valitaan myös puheenjohtajisto ja hallitus seuraavalle vuodelle. Jos hallituksen tai puheenjohtajiston jäsenen pesti kiinnostaa, voit lukea tehtävästä lisää sekä hakuohjeet täältä.

Jos sinulla on asia, jonka haluaisit syysvuosikokouksen käsiteltäväksi, tuo se jo hyvissä ajoin hallituksen tietoon niin, että se saadaan mukaan kaksi viikkoa etukäteen lähtevään viralliseen kokouskutsuun. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.11.19 klo 12 mennessä lähettämällä alla olevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset(at)maanystavat.fi:

  • nimi, puhelinnumero, sähköposti, kotikaupunki
  • oletko Maan ystävien jäsen
  • minä päivinä osallistut, (myös, kuinka monta yötä)
  • mihin kellonaikaan arvelet saapuvasi ja lähteväsi (myös mikäli poistut välillä tapahtumapaikalta, tieto tarvitaan mm. ruokatarpeiden määrän arvioimiseksi) sekä arvio matkakustannuksista, jos tarvitset matkakorvauksia
  • mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, jos sinulla on ruoka-aineallergioita tai muita rajoitteita

Kirjoita otsikkokenttään: Ilmoittautuminen syysväentapaamiseen 2019

Lisätietoa ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja majoittumisesta saat osoitteesta vaentapaaminen(at)maanystavat.fi

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoviesti erilaisiin käytännön asioihin sekä ohjelmaan liittyen ilmoittautumisajan päätyttyä.

Saapuminen 

Tarkka paikka kerrotaan ilmoittautuneille, mutta tässä kohtaa tiedoksi, että paikalle pääsee Helsingin paikallisbusseilla. 

Jos saavut kauempaa, kannattaa kaukoliikenteen liput varata mahdollisimman ajoissa, jolloin niiden hinta on alhaisempi. Väentapaamisiin ovat perinteisesti mahtuneet mukaan kaikki halukkaat.