Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tapaamiset

Maan ystävien kevätväentapaamisesta 2018 Pyhäjoella Tiedotuskeskus Hanhikivellä

Maan ystävät järjestää valtakunnallisia tapaamisia useamman kerran vuodessa. Väentapaaminen järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Sen lisäksi valtakunnallisia tapaamisia järjestetään esimerkiksi kesäleirien muodossa. Syyskuun 2018 ja helmikuun 2019 välisenä aikana järjestettiin aktiivitoimijoiden yhteiset, päivänmittaiset aktiivitapaamiset pilottikokeiluna.

Maan ystävien väentapaamiset

Väentapaamiset ovat kahdesti vuodessa järjestettäviä valtakunnallisia tapahtumia, joissa Maan ystävien jäsenet ja aktiivit voivat tavata toisiaan, oppia uusia taitoja, kuulla eri puolilla Suomea järjestettävästä toiminnasta ja vaikuttaa yhdistyksen asioihin vuosikokouksessa. Väentapaamiseen ovat tervetulleita kaikki Maan ystävät aiemmasta järjestöaktiivisuudesta riippumatta. Myös kaikki uudet, toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

Osallistujille tarjotaan vegaaniset ruoat, ja kotimajoitus järjestetään majoitusta kaipaaville. Yhdistyksen jäsenille tapahtuma on ilmainen ja matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla korvataan, ei-jäseniltä perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et ole vielä Maan ystävien jäsen ja tahdot liittyä, ohjeet löydät helposti täältä.

Kevätväentapaamisen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräisinä edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, syksyllä seuraavan vuoden toimintasuunnitelma talousarvioineen, sekä valitaan yhdistykselle hallitus.

Lisäksi väentapaamisiin kuuluu vaihtelevaa ohjelmaa, kuten seminaareja, käsillä tekemistä, tiedon ja kokemusten vaihtamista sekä hauskanpitoa.

Väentapaamisia järjestetään eri puolilla Suomea, eri Maan ystävien paikallistoimijoiden kotiseuduilla.

Kesäväentapaaminen 27.-30.6.2019

Tule mukaan Maan ystävät ry:n kesäväentapaamiseen!

Kesäväentapaaminen järjestetään tänä vuonna kuten viime vuonna kesäleirin tapaan 27. - 30.6.2019. Paikka on Vartiosaaressa itäisen Helsingin saaristossa, jonne pääsee yhteysaluksilla. Lisätietoa löydät Vartiosaaren sivuilta.

Väentapaaminen on avoin kaikille Maan ystävien toiminnassa mukana oleville sekä siitä kiinnostuneille. Jäsenille tapahtuma on maksuton, muilta perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenille korvaamme tarvittaessa julkisilla kulkuvälineillä syntyneet matkakulut. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtumassa tarjotaan lounaat ja päivälliset sekä aamu-, ilta- ja välipalat. Kaikki ruoka on vegaanista. Majoittuminen tapahtuu sisätiloissa, mutta ota oma makuualusta ja makuupussi mukaan. Väentapaaminen on turvallinen tila kaikille eikä siihen kuulu minkäänlainen syrjintä ikään, sukupuoleen, uskontoon, kulttuuriseen taustaan tai muuhun liittyen.

Paikalle voit saapua joko koko tapahtuman ajaksi tai vain osaksi aikaa.

Tälle tapahtumasivulle päivitetään tapahtuman ajankohtaiset tiedot.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/1098343343691857/?active_tab=about 

Ohjelma

Jäsenistöltä on pitkin toimintakautta tullut pyyntöjä, että väentapaamisen ohjelma ei olisi kovin tiivis ja että ohjelmassa olisi liikkumista ulkona ja muuta toiminnallisuutta. Näin menetellään. Ohjelmaa saamme muun muassa tuoreiden metsäkriisi- ja vesikriisiesitteiden sisällöistä, Hiilivapaa Suomi-kampanjalta, ruokaryhmältä ja Ende Gelände massa-aktioon osallistuneilta maan ystäviltä. Todennäköisesti kuulemme myös Euroopan Maan ystävien väentapaamisesta 4. - 7.6.19 Bulgariasta. Väentapaamisessa käsitellään myös joitakin järjestön rakenteeseen liittyviä asioita, kuten sitä, pitäisikö hallituksen kausi muuttaa kaksivuotiseksi.

Muutakin on suunnitteilla, mutta toivomme, että jäsenistö itse ehdottaisi ohjelmaa, jonka haluaisivat toteuttaa. Onhan tarkoitus, että väentapaaminen on jäsenten itselleen järjestämä kokonaisuus, joka palvelee jäsenistön toiminnallisia ja tiedollisia tarpeita, samalla kun vapaamuotoinen yhdessäolo vahvistaa järjestöä. Esimerkiksi jäsenistö voisi käyttää väentapaamista tulevan toimintakauden pohtimiseen ja suunnitteluun. Lähetä mahdollinen ohjelmaehdotuksesi ryhmäjaostolle osoitteeseen ryhmat(at)maanystavat.fi.

Matkustaminen

Vartiosaari on saari Itä-Helsingissä. Sinne pääsee yhteysaluksella Hakaniemestä, Vuosaaresta ja Reposalmesta (Reposalmentie) Laajasalosta. Aikatauluja voit tarkastella liikennöitsijän sivuilta täältä.Lipun hinta Hakaniemestä Vartiosaareen on 8 € ja saman verran takaisin. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, jos haluat, että lippujen hinta korvataan sinulle myöhemmin.

Yhteysalukselle ei välttämättä mahdu yllättävää useiden kymmenien ihmisten joukkoa, joten sinne on varattu alustavasti paikkoja vuoroille torstaina 27.6. klo 17.00 Hakaniemestä ja sunnuntaina Vartiosaaresta 30.6. klo 12.55. Ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeää mainita käyttääkö näitä vuoroja, jotta liikennöitsijälle voidaan ilmoittaa osallistujien lopullinen määrä. Myös muonituksen järjestämisen takia on tärkeää, että ihmiset pysyvät ilmoittamissaan saapumis- ja lähtöajoissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 18.6. mennessä lähettämällä alla olevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset(at)maanystavat.fi:

- nimi, puhelinnumero, sähköposti, kotikaupunki

- oletko Maan ystävien jäsen

- minä päivinä osallistut (myös, kuinka monta yötä)

- millä kulkuvälineellä ja mihin kellonaikaan saavut, milloin arvelet lähteväsi ja arvio matkakustannuksista, jos tarvitset matkakorvauksia

- majoitustarpeistasi: majoitutko sisällä vai mahdollisesti ulkona omassa teltassa?

Kirjoita otsikkokenttään: Ilmoittautuminen kesäväentapaamiseen 2019.

Lisätietoa ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja majoittumisesta saat osoitteesta vaentapaaminen(at)maanystavat.fi

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoviesti matkustamiseen, ohjelmaan ja majoittumiseen liittyen 18.6.2019 jälkeen.

Aktiivitapaamiset

Syksyllä 2018 on aloitettu aktiivitapaamisten kolmen kerran pilottikokeilu. 

Syyskuussa 2018, marraskuun syysväentapaamisen yhteydessä ja vuoden 2019 tammi – helmikuun vaihteessa järjestetään yhteinen päivä tai iltapäivä, joissa eri teemojen ja paikallisryhmienkin maan ystävät tapaavat yhdessä ja jatkavat sitten omien hankkeidensa, kampanjoidensa, tapahtumien merkeissä siten kuin kenelläkin on kiinnostusta ja sitoutuneisuutta. Tavoitteena on vahvistaa ryhmien ja eri puolilla Suomea toimivien aktiivien välisiä suhteita ja vuorovaikutusta sekä edistää Maan ystävien piirissä tehtävää yhteistä toimintaa ja järjestön kehittämistä. 

Kaikki kolme aktiivitapaamista on järjestetty syksyn 2018 ja talven 2019 aikana. Tapaamiset saivat myönteisen vastaanoton ja ideaa kehitetään edelleen vudoen 2019 aikana.